Herinrichting schoolplein

Herinrichting schoolplein

Herinrichting schoolplein

De middelbare school KSH in Hoofddorp had dringend behoefte aan een herinrichting van het schoolplein. Een school met ruim 1700 leerlingen, 150 medewerkers en een bijna gelijk aantal fietsen heeft ook op het schoolplein structuur nodig met duidelijke oplossingen. Het project herinrichting schoolplein moet gestructureerd plaatsvinden en iedereen moet er eenvoudig gebruik van kunnen maken.

Fietsen parkeren

Omdat, gelukkig, leerlingen over het algemeen in de regio wonen en daardoor gebruik maken van de fiets, is op de juiste plek parkeren belangrijk om orde te scheppen. Er is voldoende ruimte om dit te realiseren en er zijn grote groene vakken aangebracht met daarop de fietsrekken. Op die manier is het duidelijk waar je fietsen parkeert en ze niet meer her en der neergegooid worden. Rode vakken geven aan dat op die punten geen fietsen geoorloofd zijn.

Bomen en planten

Voldoende groen in een omgeving is belangrijk om je goed te voelen. Een deel van het project herinrichting schoolplein is dan ook dat er meer groen aanwezig moet zijn. Op bepaalde punten zijn borders gemaakt en bomen verplant. Door het creëren van borders en het verplanten van bomen konden er ook een aantal tegels uit het schoolplein. Het verwijderen van tegels en het planten van bomen en struiken is niet alleen goed voor de afwatering, maar ook voor de biodiversiteit. Het Haarlemmermeer Tegelwippen kan dus ook op schoolpleinen, zonder daarbij de ruimte kleiner te maken.

Herinrichting schoolplein

Duurzaam schoolplein

Laten we vooropstellen dat door gebruik te maken van fietsen, de leerlingen van het KSH al duurzaam bezig zijn. De kunst is om ook het betonnen plein een betere look en feel te geven, waar door belijning en het plaatsen van natuurlijk groen er een betere en vooral duidelijkere omgeving ontstaat.

Contact over herinrichting van een openbare ruimte

Herinrichting van openbare ruimtes heeft onze volle aandacht, daarbij denken we altijd mee om ruimtes te vergroenen en te verduurzamen. Openbaar betekent ook dat een ruimte er verzorgd uit moet zien, ondanks dat er veel mensen gebruik van maken. Wij denken graag mee door middel van tekeningen en voeren een project altijd met de grootste zorg uit met een team van specialisten. Heeft u vragen over de herinrichting van een buitenruimte? Wij helpen u graag met een goed, groen en duurzaam advies. Contact opnemen kan via ons contactformulier, via mail info@legardinier.nl of telefonisch via 06 22911999

Herinrichting schoolplein

  • Date 8 maart 2023
  • Tags Aanleg, Bestrating, Ontwerp