Aanleg putten voor wasstraat

  • Aanleg putten voor wasstraat
  • Aanleg putten voor wasstraat
  • Aanleg putten voor wasstraat
  • Aanleg putten voor wasstraat
  • Aanleg putten voor wasstraat
  • aanleg putten voor wasstraat

Aanleg putten voor wasstraat

Wasplaats met scheidingsputten

Voor Gromax in Waddinxveen staat een wasstraat om de verhuurde voertuigen schoon te maken. Voertuigen zoals onder andere graafmachines, schrankladers, grondfrezers en smalspoortraktoren zitten in het verhuur assortiment van voertuigen. Na gebruik zijn de voertuigen toe aan een wasbeurt en krijgen deze in de wasstraat in Waddinxveen. Deze wasstraat voldoet aan alle huidige milieu eisen en lozingsvoorschriften. Zo wordt het water, de olie en het vet opgevangen in ondergrondse putten. Aanleg putten voor wasstraat is een specialistisch klus, waar het juiste materieel voor gebruikt dient te worden.

Controleput en olie- en vetafscheider

Bij de wasplaats zijn drie putten of inwendige tanks geplaatst. Er komt hierdoor geen olie of vet in het afvalwater en dus ook niet in het oppervlakte water. Volgens de waterwetvergunning zijn deze maatregelen noodzakelijk en deze regelen wij dan ook voor ondernemers met een wasplaats. De vet en olie putten worden vervolgens regelmatig geleegd en ingeleverd bij de betreffende instanties. Het water wordt hergebruikt voor een volgende wasbeurt. Hierdoor is het waterverbruik zo klein als mogelijk.

Controle- of inspectieput

De controleput is noodzakelijk als ontstoppings- en inspectieput tussen de openbare riolering en het rioleringsysteem van Gromax. De putten staan naast de wasplaats, zodat ze altijd toegankelijk zijn voor inspectie. Eenvoudige reiniging en inspectie is noodzakelijk, dit scheelt tijd en kan maakt regelmatige controle mogelijk.  Dit voor een eenvoudige reiniging en inspectie van aansluit leidingen.

Stelconplaten

Over de putten zijn stelconplaten gelegd met daarnaast een watergoot. Deze goot is afgedicht, zodat de gehele wasplaats vloeistofdicht is en het water precies terecht komt in de opvang en niet in het oppervlaktewater.

Milieu vriendelijke oplossing

Zowel bij Le Gardinier als bij Gromax is het op een verantwoorde manier afvoeren van afvalstromen belangrijk. Daarbij moet het gebruikte water opgevangen worden en niet in het oppervlaktewater terecht komen.

Contact

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke oplossing betreft de aanleg putten voor wasstraat? Schroomt u dan niet om contact op te nemen met ons. Door onze ervaring helpen wij snel en vakkundig, zodat ook uw wasstraat verantwoord is ingericht.

  • Date 17 september 2020
  • Tags Aanleg, Bestrating, Infra, Ontwerp