Tuinaanleg Zwaanshoek

  • Tuinaanleg Zwaanshoek

Tuinaanleg Zwaanshoek

In Zwaanshoek hebben wij een tuin van 1700 m2 ontworpen en aangelegd, waarbij de opdrachtgever een aantal specifieke wensen had. Uiteraard werken wij altijd in goed overleg en geven gedurende het aanleg proces de nodige adviezen mee. Als wij een tuin opleveren voldoet hij aan de verwachtingen, waarbij wij het liefste onze klanten verbazen door altijd verder te gaan dan gedacht.

Tuinhuis verplaatsen

De tuin van ruim 1700 m2 was aan een metamorfose toe, zo stond er een tuinhuis precies op de mooiste uitkijk naar buiten vanuit de woonkamer. Deze hebben wij verplaatst en weer opgebouwd zodat er daadwerkelijk in gewoond kon gaan worden. Het tuinhuis heeft een eigen terras gekregen en een tuin en staat volledig vrij van het woonhuis.

DSC_0146Vijver als blikvanger

Als nieuw uitzicht werd gekozen voor een grote vijver met waterval, waarbij de pomp op een onzichtbare maar goed bereikbare plek is geplaatst. De grote stenen geven de vijver een imposante en tegelijkertijd rustgevende uitstraling. De gekozen beplanting zorgen voor een evenwichtige groei en kleursamenstelling, zodat in ieder jaargetijde de uitstraling net even anders is.

 

Aanleg terrassen

Rondom de vijver zijn 2 terrassen aangelegd die fungeren als zitgedeelte, waar gemakkelijk lounge sets en een ruime eettafel neergezet kan worden. Vanuit de woning zijn de terrassen goed te bereiken doordat de terrassen doorlopen tot aan de serre. Door de terrassen iets hoger aan te leggen kan er goed gebruik worden gemaakt van het mooie en ruime uitzicht wat deze woning heeft.

Tuinaanleg ZwaanshoekVeranda

Ook de veranda was een wens van de opdrachtgever, zodat er maximaal gebruik kon worden gemaakt van de tuin tot ver in de herfst.

Gazon en borders

Zowel het gazon aan de voorzijde als aan de achterzijde is opnieuw aangelegd, op een dusdanige wijze dat de borders met haar planten één geheel vormen. In de borders is rekening gehouden met de groei van de planten en de kleurstelling. In de lente is deze tuin werkelijk een feest om naar te kijken! Een jaar na de aanleg is de tuin al bijna volwassen en is er ruimte voor groei.

 

aanleg parkeerplaatsenAanleg parkeerplaatsen

Aan de voorzijde van de woning, waar aan de straatzijde geen ruimte is voor parkeren zijn 6 parkeerplaatsen aangelegd, waar voldoende ruimte is voor in- en uitrijden, zonder dat dit afbreuk maakt op het ontwerp van de tuin. De parkeerplaatsen zijn omgeven door lage hagen, waarbij de catalpa’s zorgen voor evenwicht.

Onderhoud

Voor deze tuin verzorgen wij het grote en grove onderhoud op halfjaarlijkse basis. Wij zijn altijd blij als we zien hoe deze tuin in Zwaanshoek uitgroeit tot een volwassen tuin met een rustige uitstraling.

Uw tuin een metamorfose nodig?

Wij doen niets liever dan van iets moois iets nog mooiers maken! Ben ons gerust voor een afspraak, zodat we samen van gedachten kunnen wisselen over de mogelijkheden in uw tuin. Via 0252 62 66 76 kunt u een afspraak maken of vul het contact formulier in. Wij komen snel op uw bericht terug.

  • Date 4 juni 2018
  • Tags Aanleg, Bestrating, Houtwerk, Onderhoud, Ontwerp, Tuinen