Winterklaar maken van tuinen

  • Le Gardinier
  • tuin winterklaar

Winterklaar maken van tuinen

Tuinen winterklaar maken daarmee beginnen wij in oktober. Of het nu code geel, oranje of rood is, Le Gardinier staat klaar zodat uw tuin er weer spic en span uitziet. Heerlijk toch om ook in de winter te kunnen genieten van een opgeruimde tuin.  Wetend dat het in het voorjaar weer tot volle bloei kan komen. Zonder zorgen de winter door en het voorjaar tegemoet! Die zorg nemen wij graag van u over.

Snoeien

Om bomen en struiken in het voorjaar er weer prachtig uit te laten zien is het zaak om ze te snoeien. Dit is een vak apart en een vak waar wij goed in zijn! Uiteraard snoeien wij altijd in overleg en voorzien onze klanten van het beste advies. De structuur van de boom of struik moet goed in balans blijven, dus wij kijken goed welke takken er weggehaald moeten worden. Iedere boom en stuik heeft zo zijn eigen voorkeur, wij houden daar natuurlijk rekening mee.

Eenjarige beplanting

Eenjarige beplanting wordt verwijderd, deze hebben geen functie meer en zorgen in de winter alleen voor onrust in de grond. Daarbij ziet het er ook niet meer echt mooi uit. Dit zijn vaak mooie plekken om tijdens het winterklaar maken, bloembollen te planten.

Verwijderen van blad en gazon onderhoud

Heeft u een gazon in de tuin, dan halen wij het blad eraf om verstikking van het gras te voorkomen. Het gazon wordt voor de laatste keer gemaaid en voorzien van kalk. Bladeren in de borders kunnen blijven liggen, dit is goed voor de grond en zorgt voor een natuurlijk winterdek. Wilt u als tuineigenaar het blad weg hebben, dan doen wij dat! De keuze is aan u.

Tuinafval, opgeruimd staat netjes

Al het tuin afval nemen wij voor u mee, u heeft hier geen omkijken naar. Onze hoveniers zorgen altijd voor een opgeruimde tuin en zorgen dat al het tuinafval weg is. Geen gesleep met grote takken, overvolle groenbakken en andere zaken.

Ook uw tuin winterklaar laten maken?

Le Gardinier onderhoudt tuinen voor onder andere particulieren, bedrijven, scholen, zorginstellingen en VVE’s. Ook een daktuin of terras heeft winter onderhoud nodig en wij helpen u daar graag mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contact formulier. Bellen kan naar 0252 62 66 76

 

  • Date 5 oktober 2017
  • Tags Onderhoud